Šodien ir: 21.09.2017 | Vārda dienas svin: Matīss, Modris, Mariss

Štovēti kāposti

Sastāvdaļas:

  • Skābēti kāposti – 1 kg;
  • Sviests – 200 g;
  • Cukurs – 70 g;
  • Ķimenes – 1,5 ēdamkarotes;
  • Sīpoli – 2 gab.;
  • Ķiploks – 3 daiviņas;
  • Sāls – 1-1,5 tējkarotes;



  • Malti melnie pipari – ½ tējkarotes;

Pagatavošana:

  • Skābētos kāpostus liek katlā, pārlej ar vārošu ūdeni un vāra, līdz tie kļūst mīksti;
  • Kad skābētie kāposti ir gatavi, tiem nospiež lieko šķidrumu;
  • Uz pannas karamelizē cukuru – uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno tam pāris pilienus ūdens un, kratot pannu, vēro, kā tas lēnām karamelizējas;
  • Kad cukurs ir karamelizējies, tam pievieno 100 ml silta ūdens un maisa, līdz iegūst viendabīgu maisījumu;
  • Iegūtajam maisījumam pievieno sviestu un gaida, kamēr tas izkūst;
  • Šajā maisījumā apcep smalki sagrieztus sīpolus;
  • Kad sīpoli ir ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu, tiem pievieno arī ķimenes, ķiploku, sāli un maltus melnos piparus, kā arī novārītos kāpostus;
  • Ja ir vēlme, visam iepriekš minētajam vēl var pievienot arī apceptu cauraudzīti.

Lai izdodas un garšo!

stoveti kaposti

Kategorijas: Tradicionālie,Ziemassvētki,Ziemassvētku receptes

Tēmas: ,,,,,