Šodien ir: 25.11.2017 | Vārda dienas svin: Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne

Vistas gaļas šašliks medus un sojas marinādē

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 4 gab. (4 porcijām);
  • Klasiskā sojas mērce – 3 ēdamkarotes;
  • Medus – 1 tējkarote;
  • Dižonas graudu sinepes – 1 tējkarote;
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula – 4 ēdamkarotes;
  • Timiāns un rozmarīns – pēc savām vēlmēm un garšas izjūtas;



  • Sezama sēkliņas – pēc saviem ieskatiem.

Pagatavošana:

  1. Sev vēlamajos izmēros sagriež vistas filejas;
  2. Sajauc sojas mērci, medu, sinepes, apelsīnu sulu un izvēlētos garšaugus;
  3. Vistas filejas gabaliņus liek marinādē un atstāj uz vismaz 1 stundu iemarinēties;
  4. Kad vistas filejas gabaliņi iemarinējušies, tos liek cepties uz apmēram 10 līdz 15 minūtēm;
  5. Kad vistas fileja izcepusies, ja ir vēlme, to apkaisa ar sezama sēkliņām, kas šašlikam piešķirs interesantas garšas niansi.

Jāpiemin, ka vistas filejas vietā iespējams izmantot arī vistu spārniņus vai stilbiņus. Jāuzsver, ka receptē uzskaitītās sastāvdaļas ir minētas tikai orientējošos daudzumos – to daudzums var tikt mainīts atkarībā no katra paša gaumes un vēlmēm, piemēram, ja ir vēlme, lai šašliks būtu saldāks un kraukšķīgāks, marinādei pievieno nedaudz vairāk medus.

vistas sasliks 2

Kategorijas: Līgo,Līgo receptes

Tēmas: ,,,