Šodien ir: 23.11.2017 | Vārda dienas svin: Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Alus saldējums

Sastāvdaļas:

Saldējuma masai:

  • 35% saldais krējums – 200 ml;
  • Olu dzeltenumi – 2 gab.;
  • Alus – 100 ml;
  • Cukurs – 3 ēdamkarotes;
  • Šokolāde (pēc savām vēlmēm – melno, piena, balto) – 50 g;



Krēmam:

  • Alus – 150 ml;
  • Ola – 1 gab.;
  • Šokolāde (garšu kontrastam var izvēlēties pretēju tai, kas izmantota saldējuma masai) – 50 g;
  • Cukurs – 1 ēdamkarote;
  • Milti – 1 ēdamkarote;

Dekorēšanai:

  • Svaigas ogas vai augļi.

Pagatavošana:

Saldējuma masa:

  1. Olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti cukura sakuļ;
  2. Šokolādi un alu liek katlā un maisot karsē, līdz šokolāde pilnīgi izkūst;
  3. Alus un šokolādes masu maisot lej olas dzeltenuma un cukura masā, un ar putojamo slotiņu kārtīgi sajauc;
  4. Iegūto maisījumu liek uz nelielas uguns karsēties aptuveni 5 līdz 7 minūtes, līdz masa sabiezē;
  5. Masu atdzesē;
  6. Saputo saldo krējumu ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm cukura līdz stingra putukrējuma konsistencei;
  7. Putukrējumu sajauc ar atdzisušo masu un saputo;
  8. Iegūto maisījumu liek atbilstošos trauciņos un liek saldētavā sasalt uz vismaz 3 stundām;

Krēms:

  1. Sajauc olu, miltus un cukuru, līdz izveidojas vienmērīga masa;
  2. Šokolādi un alu liek katlā un maisot karsē, līdz šokolāde ir pilnīgi izkususi;
  3. Olu, miltu un cukura masai pielej šokolādes un alus masu;
  4. Iegūto maisījumu liek uz nelielas uguns karsēties un ar putojamo slotiņu maisa, līdz masa sabiezē līdz krēma konsistencei;
  5. Masu atdzesē;
  6. Pirms pasniegšanas saldējumu izdekorē ar krēmu un svaigām ogām vai augļiem.

img_2014

Kategorijas: Līgo,Līgo receptes

Tēmas: ,,,,