LīgoLīgo receptes

Pīrāgi

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Milti – 1 kg;
  • Margarīns – 150 g;
  • Piens – 500 ml;
  • Raugs – 50 g;
  • Cukurs, sāls – pēc vēlēšanās;
  • Eļļa – 50 ml;
  • Ola – 1 gab.

Pildījumam:

  • Kūpināta cauraugusi cūkgaļa vai cūkgaļa ar nelielu speķa kārtu;
  • Sīpoli;
  • Pipari.

Pagatavošana:

  1. Uzsilda pienu līdz apmēram 30 grādiem pēc Celsija;
  2. Siltā pienā izšķīdina raugu;
  3. Maisījumam pievieno olu, sāli, cukuru un kārtīgi izmaisa;
  4. Maisījumu atstāj, kamēr izsijā miltus;
  5. Izsijātos miltus lēni iemaisa maisījumā;
  6. Maisījumu atstāj, kamēr izkausē margarīnu vai sviestu, bet atdzesē, lai nav karsts;
  7. Izkausētajām margarīnam vai sviestam pievieno eļļu;
  8. Taukvielu maisījumu lēni lej mīklas maisījumā;
  9. Maisījumu izmaisa un mīca, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Ja nepieciešams, var pievienot vēl nedaudz miltu, kas var paātrināt mīklas atlipšanu no rokām. Tomēr jāuzmanās nepārspīlēt ar miltiem, lai mīkla nesanāktu pārāk cieta un sausa – tai jāsanāk mazliet lipīgai, elastīgai un maigai;
  10. Kad mīkla samaisīta, to ieliek bļodā un pārsedz ar pārtikas plēvi vai dvieli;
  11. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 40 grādiem pēc Celsija un izslēdz;
  12. Liek siltajā cepeškrāsnī bļodu ar mīklu uz stundu, lai tā uzrūgst;
  13. Kamēr mīkla rūgst, tiek gatavots pildījums. Smalki sagriež cūkgaļu un sīpolus, un pievieno nedaudz piparus;
  14. Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzber nedaudz miltus un izrullē uz tā mīklu plānā kārtā. Ar glāzi izspiež mīklā aplīšus, kuros likt pildījumu;
  15. Iepilda aplīšos pildījumu un kārtīgi aizlipina tos ciet, lai tie cepoties neatvērtos;
  16. Kad pīrādziņi izveidoti, tos apsedz ar dvieli un atstāj vēl uz 20 minūtēm uzbriest;
  17. Uz cepamās plates uzklāj cepamo papīru un ar palielām atstarpēm izkārto uz tā pīrādziņus, liekot tos ar savienojuma vietu uz leju, lai cepoties tie neatvērtos;
  18. Sakuļ olu ar nedaudz sāls un apsmērē katru pīrādziņu;
  19. 15 minūtes cep 190 grādos pēc Celsija, līdz pīrāgi kļūst zeltīti brūni. Faktiski cepšanās laiks ir atkarīgs no pīrāgu lieluma – jo lielāki tie ir, jo ilgāk tie jācep, un otrādi;
  20. Kad pīrāgi ir nedaudz atdzisuši, tie ir gatavi ēšanai.

My Pictures23

Līdzīgi raksti

Apskaties arī
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker