TradicionālieZiemassvētkiZiemassvētku receptes

Karstvīns

Sastāvdaļas:

  • Citrons – ½ gab.;
  • Apelsīns – ½ gab.;
  • Sarkanvīns – 1 pudele;
  • Konjaks – 50 ml;
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes;
  • Rīvēts muskatrieksts – krietna šķipsna;
  • Kanēļa standziņas – 4 gab.;
  • Krustnagliņas – 4 gab.;

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej sarkanvīnu un pievieno tam konjaku, cukuru, rīvētu muskatriekstu un krustnagliņas;
  2. Katliņu liek uz lielas uguns un lēni karsē;
  3. Kamēr vīns ar garšvielām karsējas, sagriež citronu un apelsīnu, un liek katliņā pie vīna un garšvielām;
  4. Visu karsē, bet neļauj uzvārīties, citādi vīns zaudē savu unikālo garšu un smaržu;
  5. Kad gaisā sajūtama patīkama karstvīna smarža, nogriež uguni un atstāj vīnu ar garšvielām vēl nedaudz savilkties;
  6. Karstvīnu pasniedz ar kanēļa standziņu;
  7. Ja karstvīna garša šķiet par intensīvu, to iespējams atšķaidīt ar tēju vai ūdeni.

Lai jūsu mājokļus piepilda burvīgi vilinošā karstvīna smarža!

karstvins

Līdzīgi raksti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker