TradicionālieZiemassvētkiZiemassvētku receptes

Cūkas šņukurs

Sastāvdaļas:

  • Svaiga vai kūpināta cūkas galva;
  • 2 lieli sīpoli;
  • 5 ķiploka daivas;
  • 3 lauru lapas;
  • 8 smaržīgie pipari;
  • 10 melnie pipari;
  • sāls;

Jāpiemin, ka, izvēloties kūpinātu cūkas galvu, visas garšvielas ieteicams likt mazākos daudzumos, jo daļa garšvielu tiek pielietotas jau kūpināšanas procesā.

Pagatavošana:

  1. Sarūpē lielu katlu, liek tajā cūkas galvu, pārlej ar ūdeni un liek vārīties;
  2. Pirmo ūdeni ar putām, kas izveidojušās, vārot cūkas galvu, nolej, bet cūkas galvu noskalo, atkal liek katlā un pārlej ar ūdeni tā, lai tā būtu nosegta;
  3. Pievieno ūdenim visas nepieciešamās garšvielas un atkal liek vārīties;
  4. Cūkas galva jāvāra no 1 līdz 3 stundām, atkarībā no tās daudzuma;
  5. Kad cūkas galva gatava, nolej ūdeni un izņem garšvielas (lauru lapas un piparus). Ūdeni jeb buljonu, kas izveidojies, cūkas galvai vāroties, iespējams arī izmantot mērces pagatavošanai;
  6. Ja ir vēlme, izvārīto cūkas galvu iespējams arī uz pavisam neilgu laiku (piemēram, ~ 30 min) ielikt cepeškrāsnī, lai tai izveidotos zeltaini brūna un kraukšķīga garoziņa;
  7. Cūkas galvu iespējams pasniegt kopā ar vārītiem kartupeļiem, vārītām pupām vai pelēkajiem zirņiem, kā arī ar štovētiem kāpostiem.

Lai izdodas gards un smaidošs cūkas šņukurs!

cukas snukurs

Līdzīgi raksti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker