Šodien ir: 21.10.2017 | Vārda dienas svin: Severīns, Urzula

Liellopa gaļas šašliks alus marinādē

Sastāvdaļas:

  • Liellopa gaļa – 0,5 kg līdz 1 kg (atkarībā no tā, cik stipru garšu vēlas);
  • Alus (tumšs un medains) – 150 ml;
  • Ķiploks – 2 daivas;
  • Sojas mērce – 30 ml;
  • Smalki sakapāti sīpoli – 1 ēdamkarote;
  • Smalki sakapāti šarlotes sīpoli – 1 ēdakarote;



  • Vorčesteras mērce – 1 ēdamkarote;
  • Sinepes – 1 ēdamkarote;
  • Smalki sakapāts estragons – 1/4 tējkarotes;
  • Smalki sakapāti pētersīļi – 1/4 tējkarotes;
  • Sāls un pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Smalki sakapā ķiplokus, sīpolus, šarlotes sīpolus, estragonu un pētersīļus;
  2. Sakapātajiem garšaugiem pievieno Vorčesteras mērci, sojas mērci, sinepes un visu kārtīgi samaisa;
  3. Maisījumam pievieno alu un garšvielas, un arīdzan kārtīgi samaisa;
  4. Sagriež liellopa gaļu sev vēlamos izmēros un liek to maisījumā marinēties vismaz pusstundu;
  5. Kad gaļa iemarinējusies, to liek cepties, ik pa laikam uzlejot tai atlikušo marinādi, lai gaļa izdotos sulīgāka.

Jāpiemin, ka receptē minētās sastāvdaļas ir norādītas tikai orientējošos daudzumos – ar to daudzumu var variēts pēc saviem ieskatiem un garšas izjūtas.

sasliks 2

Kategorijas: Līgo,Līgo receptes

Tēmas: ,,,