Šodien ir: 21.09.2017 | Vārda dienas svin: Matīss, Modris, Mariss

Karstvīns

Sastāvdaļas:

  • Citrons – ½ gab.;
  • Apelsīns – ½ gab.;
  • Sarkanvīns – 1 pudele;
  • Konjaks – 50 ml;
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes;
  • Rīvēts muskatrieksts – krietna šķipsna;
  • Kanēļa standziņas – 4 gab.;



  • Krustnagliņas – 4 gab.;

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej sarkanvīnu un pievieno tam konjaku, cukuru, rīvētu muskatriekstu un krustnagliņas;
  2. Katliņu liek uz lielas uguns un lēni karsē;
  3. Kamēr vīns ar garšvielām karsējas, sagriež citronu un apelsīnu, un liek katliņā pie vīna un garšvielām;
  4. Visu karsē, bet neļauj uzvārīties, citādi vīns zaudē savu unikālo garšu un smaržu;
  5. Kad gaisā sajūtama patīkama karstvīna smarža, nogriež uguni un atstāj vīnu ar garšvielām vēl nedaudz savilkties;
  6. Karstvīnu pasniedz ar kanēļa standziņu;
  7. Ja karstvīna garša šķiet par intensīvu, to iespējams atšķaidīt ar tēju vai ūdeni.

Lai jūsu mājokļus piepilda burvīgi vilinošā karstvīna smarža!

karstvins

Kategorijas: Tradicionālie,Ziemassvētki,Ziemassvētku receptes

Tēmas: ,,,,