Šodien ir: 21.09.2017 | Vārda dienas svin: Matīss, Modris, Mariss

Cūkas šņukurs

Sastāvdaļas:

  • Svaiga vai kūpināta cūkas galva;
  • 2 lieli sīpoli;
  • 5 ķiploka daivas;
  • 3 lauru lapas;
  • 8 smaržīgie pipari;
  • 10 melnie pipari;
  • sāls;



Jāpiemin, ka, izvēloties kūpinātu cūkas galvu, visas garšvielas ieteicams likt mazākos daudzumos, jo daļa garšvielu tiek pielietotas jau kūpināšanas procesā.

Pagatavošana:

  1. Sarūpē lielu katlu, liek tajā cūkas galvu, pārlej ar ūdeni un liek vārīties;
  2. Pirmo ūdeni ar putām, kas izveidojušās, vārot cūkas galvu, nolej, bet cūkas galvu noskalo, atkal liek katlā un pārlej ar ūdeni tā, lai tā būtu nosegta;
  3. Pievieno ūdenim visas nepieciešamās garšvielas un atkal liek vārīties;
  4. Cūkas galva jāvāra no 1 līdz 3 stundām, atkarībā no tās daudzuma;
  5. Kad cūkas galva gatava, nolej ūdeni un izņem garšvielas (lauru lapas un piparus). Ūdeni jeb buljonu, kas izveidojies, cūkas galvai vāroties, iespējams arī izmantot mērces pagatavošanai;
  6. Ja ir vēlme, izvārīto cūkas galvu iespējams arī uz pavisam neilgu laiku (piemēram, ~ 30 min) ielikt cepeškrāsnī, lai tai izveidotos zeltaini brūna un kraukšķīga garoziņa;
  7. Cūkas galvu iespējams pasniegt kopā ar vārītiem kartupeļiem, vārītām pupām vai pelēkajiem zirņiem, kā arī ar štovētiem kāpostiem.

Lai izdodas gards un smaidošs cūkas šņukurs!

cukas snukurs

Kategorijas: Tradicionālie,Ziemassvētki,Ziemassvētku receptes

Tēmas: ,,,,