Šodien ir: 21.11.2017 | Vārda dienas svin: Andis, Zeltīte

Alus

Sastāvdaļas:

  • Iesala ekstrakts – 1 l
  • Cukurs – 1 kg
  • Sausais raugs – 10 g
  • Žāvēti apiņi – 100 g
  • Tīrs, mīksts ūdens – 20 l



Pagatavošana:

  1. 100 gramus apiņu aplej ar ūdeni.
  2. Apiņus ar ūdeni uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  3. Apiņu novārījumu atstāj ievilkties uz stundu.
  4. Ūdenī iejauc iesala ekstraktu.
  5. Maisījumam pievieno cukuru, raugu un apiņu novārījumu.
  6. Ja nepieciešams iegūt gaišu alu, pievieno balto cukuru, bet, ja nepieciešams iegūt tumšo alu, balto cukuru apgrauzdē. Jo vairāk cukurs tiek apgrauzdēts, jo tumšāks alus sanāk.
  7. Maisījumu iepilda tīrā, veselā traukā un noslēdz to.
  8. Traukā korķī vai vākā ievieto gāzes novadīšanas cauruli (gluži tāpat, kā raudzējot vīnu).
  9. Atstāj maisījumu traukā uz nedēļu norūgt.
  10. Alu nokāš un iepilda slēgtos traukos.
  11. Traukā uz katru litru alus pievieno vēl 5 gramus cukura.
  12. Alus ir gatavs dzeršanai.

alus

Kategorijas: Līgo,Līgo receptes

Tēmas: ,,,